PRIPRAVA OSVEŽILNE MEDENE SLADICE ZA VROČE DNI

Večkrat iščemo idejo, kako se na hitro osvežiti in obenem zaužiti pravo mero sladkega za motivacijo pred ali po napornem dnevu. Najbolj so nam všeč tiste sladice, ko večino sestavin najdemo doma.

Deli s prijatelji:

Med in medeni pridelki imajo tradicionalno krepčilne lastnosti, čebele pa so ključnega pomena kot opraševalke rastlin v prehranski verigi. Obenem sta tako med, kot tudi cvetni prah, uporabna za pripravo nenasitnih in osvežilnih sladic, sploh v primeru, ko ju kombiniramo z jogurtom.

Danes si pripravimo sladico s kubanskim medom33, cvetnim prahom in grškim jogurtom, ki ima nekoliko gostejšo in kremasto strukturo.

RECEPT: Nežna jogurtova sadna solata z medom in cvetnim prahom

SESTAVINE:

 • SADJE po izbiri (na primer: polovička banane, grozdje, jabolko, maline ali borovnice)
 • 2 jedilni žlici ovsenih kosmičev (boljši so fino mleti)
 • 1 lonček grškega jogurta
 • 1 čajna žlička cvetnega prahu Apinature ApiEnergija
 • 1 jedilna žlica Apinature kubanskega Medu33
 • Cimet po želji

POSTOPEK:

Sadje zrežite na poljubno velike koščke. Primešajte ovsene kosmiče. Prelijte z omako iz jogurta in kubanskega medu33, po želji lahko dodajte ščep cimeta. Čez prav nežno posujte cvetni prah ApiEnergija.

Sladica, ki nežno razvaja čute in obenem navdaja z energijo, je pripravljena!

Dober tek!

Ali ste vedeli?

 1. Eden izmed kotičkov sveta brez pretirane uporabe pesticidov je prav Kuba, dežela, ki že več desetletij slovi po organski pridelavi medu.
 2. Poznavalci medu pravijo, da narava kubanskim pridelovalcem medu bogato vrača v obliki izjemnega medenega zlata specifičnega okusa, ki ga ne boste našli v nobenem drugem medu!
 3. Kubanski cvetlični MED33 predstavlja izbor najboljšega medu iz karibskega tropskega cvetja. Pridelan je po tradicionalnih metodah lokalnih prebivalcev in pod strogim nadzorom kakovosti in ustreza slovenski in EU zakonodaji  - ne vsebuje dodanega sladkorja, antibiotikov, GSO, pesticidov ali drugih dodatkov (Quality Services International GmbH (QSI), Nemčija).
 4. Cvetni prah iz tropskega cvetja Kube, predstavlja odličen vir energije, beljakovin in prehranskih vlaknin.  Izdelek je 100% naraven in zato primeren za odrasle kot tudi za otroke.  Zaradi visoke vsebnosti beljakovin v cvetnem prahu njegovo uživanje priporočajo vegetarijancem kot pomemben izvor aminokislin. 
 5. Cvetni prah spodbuja delovanje srca in uravnoteženo raven lipidov v krvi, podpira zdravje krvnih žil, pomaga izboljšati imunski sistem, krepi apetit, poveča živahnost, vitalnost in budnost, za povečanje vitalnosti  in energije ter obenem prispeva k udobju in dobremu počutju med menopavzo!

Prijavite se in uživajte
prednost registriranih strank.

Registriran kupec prejme
-10% POPUST
za vse nakupe

Bi želeli popust ob naslednjem nakupu?

Prijavite se na naše e-novice in prejmite kupon za 10% popust pri naslednjem nakupu.

Prijavite se in uživajte
prednost registriranih strank.

Registriran kupec prejme
-10% POPUST
za vse nakupe

Bi želeli popust ob naslednjem nakupu?

Prijavite se na naše e-novice in prejmite kupon za 10% popust pri naslednjem nakupu.