O Prof. Dr. Borut

Prof. Dr. Borut Štrukelj je redni profesor na Fakulteti za farmacijo v Ljubljani. Leta 1980 se je vpisal na FNT-Oddelek za farmacijo Univerze v Ljubljani. Dodiplomski študij je končal z oceno odlično in nadaljeval z doktorskim študijem . Podoktorsko se je izpopolnjeval na Institutu za rastlinsko molekularno biologijo (CPRO-DLO, PRI Wageningen), v Wageningenu na Nizozemskem.

Je soavtor večih svetovnih patentnih prijav in štirih mednarodnih patentov na področju transgenih rastlin, bakteriofagnega prikaza in rekombinantnih probiotikov in avtor več kot 220 znanstvenih in strokovnih člankov, od tega čez 140 v pomembnih mednarodnih znanstvenih revijah z dejavnikom vpliva. Poleg raziskav na področju bioloških zdravil se ukvarja z razvojem rekombinantnih probiotikov.

Prof. Dr. Štrukelj je član večih svetovnih, evropskih in slovenskih združenj s področja farmacije in molekularne biologije. Leta 1991 je za raziskovalne dosežke dobil nagrado Kidirčevega sklada, leta 1996 pa mu je evropska molekularno-biološka organizacija (EMBO) podelila štipendijo za podoktrosko izpopolnjevanje. Leta 2008 je prejel Zoisovo priznanje, leta 2009 Minarikovo odličje, leta 2010 Fulbrightovo štipendijo, leta 2012 Zlati znak Univerze v Ljubljani in leta 2015 Zoisovo nagrado za vrhunske dosežke.

Od leta 2010 deluje kot gostujoči profesor na Duquesne University, Pittsburgh, ZDA. Od leta 1996 do 2011 je sodeloval kot izvedenec v Evropski farmakopeji (Strassbourg) v skupini za farmacevtske biomolekule, do leta 2012 pa kot izvedenec pri Agenciji za zdravila EMEA (London) in kot izvedenec za varno hrano pri EFSA (Parma). Od leta 2009 do 2012 je bil član Sveta za zdravila.

Je odgovorni urednik Farmacevtskega vestnika, je v uredniškem odboru revije Interantional Journal of Medicinal Mushrooms. V zadnjih nekaj letih se veliko ukvarja z razvojem in preučevanjem prehranskih dopolnil. Tako je s sodelavci razvil že 8 inovativnih prehranskih dopolnil, pripravil pa je tudi nekaj formulacij za izdelavo v farmacevtski industriji.

Prijavite se in uživajte
prednost registriranih strank.

Registriran kupec prejme
-10% POPUST
za vse nakupe

Bi želeli popust ob naslednjem nakupu?

Prijavite se na naše e-novice in prejmite kupon za 10% popust pri naslednjem nakupu.

Prijavite se in uživajte
prednost registriranih strank.

Registriran kupec prejme
-10% POPUST
za vse nakupe

Bi želeli popust ob naslednjem nakupu?

Prijavite se na naše e-novice in prejmite kupon za 10% popust pri naslednjem nakupu.