Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.apinature.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Splošni pogoji poslovanja urejajo način delovanja spletne trgovine www.apinature.si, pravice in obveznosti ponudnika (v nadaljevanju ponudnik) ter obiskovalcev in uporabnikov spletne strani (v nadaljevanju kupec).

Ponudnik je podjetje :

ECOATHERA d.o.o., Zgornji Brnik 145, 4207 Cerklje; ID št. Za DDV: SI50130374; Matična številka: 8811580000.  

Podjetje je davčni zavezanec.

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, registrske podatke),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo komunikacijo s ponudnikom,
 • bistvene značilnosti blaga,
 • pogoje dostave artiklov, 
 • jasno izražene cene blage,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi   za stike s kupci.
   

CENE

Cene v spletni trgovini www.apinature.si so izražene v evrih in vsebujejo DDV. Cene ne vključujejo stroškov dostave. Pogoji dostave so določeni posebej. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila na način, kot je objavljen v pogojih spletne trgovine www.trgovina.apinature.si.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. 

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec potrdi naročilo in prejme elektronsko sporočilo o statusu - Naročilo potrjeno. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

NAROČANJE

1.    Pregled naročila: 

Na podlagi izbora izdelkov s strani kupca se izpiše košarica izbranih izdelkov.

2.    Registracija in prijava: 

Na podlagi izbrane košarice izdelkov se kupec registrira v sistem oz. opravi prijavo s svojim uporabniškim imenom in geslom.

3.    Vpis naslova za dostavo: 

Kupec ima možnost, da izbere tudi drugi naslov za dostavo blago od vpisanega pri registraciji. Ta naslov se vpiše v bazo kot naslov za dostavo blaga.

Glede na vrednost naročila se kupcu izpiše tudi cena dostave in sicer - cena dostave vključena v ceno ali cena dostave skladna s cenikom dostave.

Cena dostave za posamezno naročilo je odvisna od teže in ostalih pogojev naročila in se izpiše vedno pri pregledu naročila. V primeru, da vrednost kupljenega blaga presega vrednost 40 EUR, pa stroške dostave po Sloveniji (embalažo, pakiranje, transport, poštnino) nosi ponudnik.

4.    Pregled celotnega naročila in plačilo: 

Izpiše se seznam naročila in pogoji za plačilo.

5.    Potrditev naročila: 

Kupec na svoj e mail naslov prejme potrdilo o potrditvi naročila in hkrati obvestilo, da bo naročeno blago v najkrajšem možnem času dostavljeno na naslov za dostavo.

6.    Odprema blaga: 

Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi in ga odpošlje.

Vse izdelke kupcu dostavlja pogodbeni partner dobavitelja na kupčev naslov, ki je naveden v naročilu.  Izvajalec kupca pred dostavo obvesti s sms sporočilom.

Izvajalec vroči naročeno blago naslovniku osebno na naslovu, ki ga je kupec izbral kot kraj prevzema. V kolikor na izbranem naslovu ni nikogar doma, pusti izvajalec v hišnem poštnem predalčku obvestilo, v katerem navede mesto prevzema (bližnja poslovalnica) in rok, v katerem lahko naslovnik pošiljko prevzame. Če naslovnik ne prevzame naročenega blaga v roku, določenem v obvestilu, se pošiljka vrne pošiljatelju. V tem primeru ima dobavitelj od naročnika pravico terjati povrnitev nastalih stroškov.

Rok dostave naročenega blaga je načeloma 2 – 4 delovne dni. Ob sobotah, nedeljah in praznikih blaga ne odpošiljamo.

V primerih, ko ponudnik pravočasno in v skladu s pogodbo odpravi naročene izdelke, ni odgovoren za prekoračen rok dostave pogodbenega izvajalca dostave. Kupec se zavezuje, da se, zaradi kasnejše dostave blaga ali drugačnega načina dostave blaga, odpoveduje drugim načinom za povračilo nastalih stroškov, plačane kupnine in plačanih stroškov dostave blaga, kot so na primer odškodninski zahtevki v obliki civilnih tožb in podobno, obdrži pa vse ostale minimalne pravice v skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov.

Kupec je dolžan prevzeti blago od izvajalca na naslovu , kot ga je sam izbral v postopku nakupa, pod pogojih, ki jih določa izvajalec. Ob prevzemu je dolžan preveriti količino in kvaliteto prejetega blaga, kasnejše reklamacije niso možne.


PLAČILO BLAGA

Plačilo naročenega blaga v spletni trgovini www.apinature.si je možno :

 • po predračunu, 
 • plačilo s plačilno kartico,
 • po povzetju (z gotovino ali kartico), 


PREKLIC NAROČILA, VRAČILO BLAGA IN VRAČILO KUPNINE

Kupec lahko v 24 urah od oddaje naročila pošlje na naslov info@apinature.si odstop od naročila. 

Kupec (velja le za fizične osebe) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči na kontaktni e-naslov prodajalca da odstopa od pogodbe s tem, da navede razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti z dnem prevzema. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga . Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 5 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Blago mora biti originalno zapakirano, nepoškodovano in neuporabljeno, v količini kot je bilo kupcu poslano. 

Kupec blago vrne na ponudnikov naslov: ECOATHERA d.o.o., Zgornji Brnik 145, 4207 Cerklje . Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Če kupec odstopi od naročila in blago vrne, vam  po prejemu blaga in ugotovitvi, da je le to nepoškodovano, v nespremenjeni količini in še neuporabljeno, skladno z zakonom vrnemo opravljena plačila. Stroške vračila blaga pri odstopu od naročila krije kupec. Denar vrnemo takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 15 dneh po prejemu sporočila o odstopu od naročila ter vrnitvi blaga. Kupec ob vračilu blaga pošlje tudi račun za prejeto blago in transakcijski račun kamor želi, da se vrne plačilo.

ZAVRNITEV NAROČILA

Spletna trgovina www.apinature.si si pridržuje pravico, da lahko naročilo za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolaga, ne more izvesti, zavrne.

REKLAMACIJE

Če kupec meni, da prejeti izdelek ne ustreza njegovim željam in potrebam, ga bomo nadomestili z drugim izdelkom ali pa vrnili prejeto kupnino. V tem primeru mora kupec nepoškodovan in neuporabljen izdelek vrniti v originalni embalaži na naslov ponudnika. Če je bila originalna embalaža odprta ali odstranjen varnostni pečat, možnost vračila ne velja.

Če kupec ugotovi, da je blago, ki ga je prejel poškodovano, da manjka vsebina in da paket kaže znake odprtja, takoj ob prevzemu blaga od  izvajalca poštnih storitev zahteva, da se sestavi zapisnik, blago poslika in vse skupaj pošlje na mail info@apinature.si v reševanje reklamacije.

Skupaj s podjetjem, ki opravlja pogodbeno dostavo bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.


VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev spletne trgovine www.apinature.si,  pri registriranih članih pa še: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila, pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostalo potrebno komunikacijo. 

Uporabnik lahko tudi kadarkoli zahteva vpogled in popravek, blokiranje, izbris ali omejitev obdelave njegovih osebnih podatkov ali poda ugovor zoper obdelavo njegovih osebnih podatkov, in sicer s pisnim obvestilom:

 • na naslov ECOATHERA., Zgornji Brnik 145, 4207 Cerklje ali
 • na naslov elektronske pošte info@apinature.si

Uporabnik lahko tudi vloži pritožbo pri nadzornemu organu, v primeru če meni, da obdelava osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.


VARNOST SPLETNE TRGOVINE

V spletni trgovini www.trgovina-apinature.si uporabljamo več varnostno-zaščitnih sistemov, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo ali zlorabo podatkov.


KOMUNIKACIJA

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.
   


ODGOVORNOST PONUDNIKA

Podjetje Apinature  d.o.o. ni odgovorno za posledice uporabe izdelkov, ki ni v skladu z navodili proizvajalca. Te informacije ne morejo nadomestiti posveta z zdravnikom ali farmacevtom.

Fotografije izdelkov v spletni trgovini so simbolične, tekstovni material pa informativne narave. Pred uporabo posameznih izdelkov, je potrebno prebrati  podatke in navodila na embalaži. Ponudnik se trudi po najboljših močeh, da je so podatki v spletni trgovini www.trgovina.apinature.si pravilni, da je ponudba redno osvežena . Če pa uporabniki opazijo morebitno napako, jih prosimo, da nas na to opozorijo, za kar se jim že v naprej zahvaljujemo.


PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost in reševati pritožbe čim hitreje 

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@apinature.si.  Postopek obravnave pritožbe je zaupen. 

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti, ki niso urejene s temi Splošnimi pogoji poslovanja, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov. 

Platofrmo za reševanje sporov najdete TUKAJ.

V naši spletni trgovini želimo imeti čim več zadovoljnih kupcev, zato se bomo trudili, da bo naša ponudba zanimiva in vredna zaupanja.

Prijavite se in uživajte
prednost registriranih strank.

Registriran kupec prejme
-10% POPUST
za vse nakupe

Bi želeli popust ob naslednjem nakupu?

Prijavite se na naše e-novice in prejmite kupon za 10% popust pri naslednjem nakupu.

Prijavite se in uživajte
prednost registriranih strank.

Registriran kupec prejme
-10% POPUST
za vse nakupe

Bi želeli popust ob naslednjem nakupu?

Prijavite se na naše e-novice in prejmite kupon za 10% popust pri naslednjem nakupu.