MASAŽA PRED SPANJEM POMIRJA OTROKA IN STARŠE

Nežna masaža telesa, sploh spred spanjem, je najlepše darilo pristne ljubezni, ki jo lahko starši z dotikom podarite svojemu otroku.

Deli s prijatelji:

V mnogih virih zasledimo navedbe, kako v nevrološkem smislu dotik »koža na kožo« spodbuja razvoj možganov, pri otroku spodbuja doživljanje lastnega telesa in poglobi odnos s staršem. Obenem spodbuja prebavo, pospeši prekrvavitev in zmanjšuje motnje spanja.

Razvajanje z dotikom

Vaša večerna rutina zajema kopanje ali prhanje otroka, po katerem je telo prijetno sproščeno in pripravljeno na počitek. Prav takrat je pravi čas za »crkljanje«. Nežna masaža dobro dene tako dojenčku, otroku kot tudi odraslim, kadarkoli v življenju. Pri tem ne potrebujete dosti: največ pomeni čas, ki si ga vzamete, toplo okolje, mehka podlaga, morda plenička (dojenčki ali mlajši otroci lahko ob masaži izpraznijo mehur) ter kakovostno, hladno stiskano naravno olje.

V italijanski pilotni študiji iz leta 2017 je bilo dokazano, da se ob večkratni masaži dojenčka poveča kakovost interakcij med materjo in otrokom ter zmanjšanje stiske matere po porodu. Koža se namreč v maternici razvije najprej,  kot prvi organ, sestavljena pa je iz istega tkiva, kot možgani in željna senzualnih občutij.

Najbolj intenziven kožni dotik je masaža, s katero dosegamo neverjetne učinke. Sledite občutku in nič ne more iti narobe. Otrok bo zadovoljstvo pokazal bodisi s smehom ali jokom. Vedno pričnite masirati noge (podplate, prstke), nadaljujte s trebuščkom in rokami ter šele nato preidite na hrbet in zadnjico.

Izbirajte le izdelke, primerne za nežno dojenčkovo kožo

Preizkusite linijo Derma Eco Baby, ki se ponaša s sestavo brez nepotrebnih kemičnih dodatkov!

Linija izdelkov DERMA Eco BABY je kozmetika brez parfumov ali drugih vprašljivih kemikalij! Gre za otroško naravno kozmetiko vrhunske kakovosti, ki je preverjena:

  • ekološko certificirana s certifikatom Ecocert,
  • nosi certifikat za okolje nordijskega laboda,
  • certifikat Alergy certified,
  • ter je obenem certificirana in priporočena s strani Astma Alergija Nordic.

In ne pozabite: pred spanjem otroku prepevajte, pripovedujte pravljice in delite svoj nežni dotik! Za masažo uporabite 0 % nepotrebnih kemikalij.

Derma Eco Baby – za iskreno in ljubečo nego vašega malčka!

APINATURE PRIPOROČA:

Derma Eco Baby Otroško olje

Derma Eco Baby Otroški šampon in kopel

Prijavite se in uživajte
prednost registriranih strank.

Registriran kupec prejme
-10% POPUST
za vse nakupe

Bi želeli popust ob naslednjem nakupu?

Prijavite se na naše e-novice in prejmite kupon za 10% popust pri naslednjem nakupu.

Prijavite se in uživajte
prednost registriranih strank.

Registriran kupec prejme
-10% POPUST
za vse nakupe

Bi želeli popust ob naslednjem nakupu?

Prijavite se na naše e-novice in prejmite kupon za 10% popust pri naslednjem nakupu.