UROŠ STOKLAS – TELO IMA VEDNO PRAV!

Uroš Stoklas je ultramaratonski kolesar in dobitnik devetih zlatih medalj na svetovnih prvenstvih, pokalih v kegljanju ter nosilec mnogih Guinnessovih rekordov v kegljanju. Zase pravi, da je narejen za šport. Toda vsak uspešen športnik mora znati živeti kakovostno, saj se drugače telo prehitro izčrpa. Katere napotke bi dal Uroš ljudem, ki želijo živeti aktivno, pa vendarle kakovostno življenje?

Uroš Stoklas! Pozdravljeni. Spregovoriva najprej o hitrem tempu življenja, v katerega smo vpreženi danes večinoma vsi. To zagotovo vpliva na kakovost bivanja. Kaj bi povedali o tvoji »hitrosti« življenja?

»Verjetno sem bil narejen za šport, zase rad rečem, da hočem vedno zmagati v vsem, česar se lotim. To počnem v prvi vrsti zase, da dosežem svoje cilje. Takšno življenje sem si izbral. Vsak zase si ga izberemo, čeprav se morda zdi naključje.

Športnik sem od malega. Bil sem obetaven smučar, nato sem se lotili kegljanja in kolesarstva. V smučanju sem dosegal zelo dobre rezultate, a me je ustavila poškodba. Ko se zgodi športna poškodba veš, da moraš telesu ponuditi čim več, v najkrajšem času. Športna zasnova telesa potrebuje hitro okrevanje, če hočeš spet hitro nadaljevati: to se lahko zgodi le s pomočjo kakovostnih prehranskih dopolnil.«

Katere so tiste »male ukane«, ki jih uporabljaš pri sebi? Bi lahko dal kakšen nasvet tudi drugim ljudem, ki živijo (ali želijo živeti) aktivno?

»Zelo pomembna je prehrana. Si me predstavljate na primer v želji podreti Guinnesov rekord v kegljanju? Za tiste, ki se vsaj malo spoznajo na kegljanje bo vse jasno, če povem na kratko: v 24. igrah sem vrgel 2880 metov in skupno podrl 14.944 kegljev. Moje povprečje je bilo  622,66 točk na igro. Vrgel sem 1440 metov na polno, s katerimi sem podrl 9554 kegljev, s 1440 meti na čiščenje pa 5390 kegljev. Od tega je vseh 9 kegljev padlo 291 krat. Kako bi bilo to mogoče brez dobro premišljene prehrane in vnosa hranil tudi sproti? Vsako jutro si privoščim res močan zajtrk!

Poleg tega ne mine dan, ko ne bi v svoj obrok dodal okrepljenega hidroliziranega morskega Flexi kolagena z dodatkom magnezija, vitamina C in bambusa. To so zame glavni podporni stebri. Prisegam na svoj Apinature paket: mineralov in vitaminov!«

Kaj pa hidracija? Koliko tekočine popijete preko dneva?

»Kot vidite, sem svoje življenje usmeril v kegljanje, kjer sem v svetovnem merilu dosegel vse, kar sem lahko: 9 zlatih medalj na svetovnih prvenstvih in pokalih; skupaj 34 medalj na velikih tekmovanjih, šestkrat svetovni klubski pokalni prvak, in trikrat svetovni pokalni prvak …

Nekdo bi rekel: kaj pa je kegljanje za en šport? Saj se sploh ne prepotiš! Kar seveda ni res. Prav vsaka telesna aktivnost telo vrže iz ravnovesja in sproži v njem »stres«. To je dober stres, saj se telo mora boriti. Vedno znova se izboljšuje in postaja močnejše. Ko enkrat prenehaš, potrebuješ zelo veliko časa, da prideš nazaj. Kot po vsaki poškodbi.

In ko me vprašate po pitju tekočine, vam lahko povem le to, da večinoma pijem vodo. Uporabim tudi Vitalmix Energy, ki se prav tako pije. V malih flaškah so najboljši napitki! (smeh). Ne vem, če ste že slišali, ampak ginseng je res odlična naravna pomoč za zmanjševanje utrujenosti in spodbudo vitalnosti. Pomaga ohranjati kognitivne funkcije in spodbujati zbranost v primerih šibkosti, izčrpanosti in izgube koncentracije ter pripomore k delovanju spomina. Kaj hočeš boljšega!«

Kdaj je vaša telesna zmogljivost presežena? Ste kdaj preveč utrujeni za šport? Koliko spite?

»Pravi življenjski izziv je bila moja prva ultramaratonska dirka, okoli 4.800 kilometrov dolga kolesarska preizkušnja Dirka čez Ameriko ali RAAM (Race Across America).

RAAM je najtežja športna, ne le kolesarska prireditev na svetu, gre za ogromne psihične in fizične napore. Nanjo se pripravljaš celo življenje in na njej preizkušaš meje vzdržljivosti svojega telesa in duha. Spoznaš, da imamo ljudje v resnici neverjetne rezerve. Lahko sicer petkrat rečemo, da ne moremo več, pa lahko še vedno nadaljujemo. Na RAAM-u doživiš to preseganje lastnih zmogljivosti. Marsikaj odpove, ti pa še kar nadaljuješ in nadaljuješ. Vedno hočem zmagati v vsem, česar se lotim. Razen na RAAM-u, ki je najtežji in zmaga dejansko predstavlja že priti na cilj v predvidenih 12 dneh dirke. 

Zato bi težko komentiral, kdaj je za telo dovolj. Vedno poslušam telo. In telo ima vedno prav!«

Bi nam želeli povedati še kaj glede prihodnosti? Kje se vidite čez nekaj let?

Ne vem, če lahko govorim ravno o letih! Izkoriščam vsak dan sproti. Zato nerad govorim o daljni prihodnosti. Bi pa morda namignil, da me lahko najdete čez nekaj dni v Radljah ob Dravi, kjer bomo skupaj gibali na 24 humanitarnih ur športa za dober namen. Gre za nekakšen maraton dobrodelnosti! V Bowling centru Bajta v Radljah bom 24 ur skupaj kolesaril, obiskovalci pa se mi lahko pridružite na spinning kolesih ali pa v drugi od športnih aktivnostih. Seveda ste vabljeni tudi vsi tisti, ki bi prispevali sredstva v humanitarni namen. Tokrat bomo zbrana sredstva namenili CUDV Črna DE VDC Sokolski dom Radlje. Vsi ljubitelji športa torej vabljeni, da skupaj »zašvicamo« za dober namen! Prejemniki zbranih sredstev vam bodo zelo hvaležni!

Uroš Stoklas, hvala za prijeten klepet. Želimo vam veliko športnih uspehov!

Lep športni pozdrav in se vidimo, poiščite me v Radljah. Tudi Apinature bo tam!

AMBASADOR UROŠ STOKLAS POSTAVIL NOV DRŽAVNI REKORD

Uroš Stoklas je legenda slovenskega kegljanja, večkratni dobitnik medalj na svetovnih in evropskih prvenstvih. Poleg tega je tudi izvrsten ultramaratonski kolesar ki se večkrat udeležil najtežje dirke na svetu RAAM v Ameriki. Njegova strast je tekmovanje samega s sabo in premikanje nečloveških meja, kar vedno znova dokazuje s svojimi izjemnimi dosežki.

Pretekli vikend je bil poln kegljaških zanimivosti, in Stoklas se je ponovno pokazal v najboljši luči. Odvijal se je namreč zaključek državnega prvenstva, kjer je bilo moč videti nekaj odličnih nastopov in napetih dvobojev. Pri moških je bil nepremagljiv Uroš Stoklas - v soboto je v Radljah ob Dravi postal državni prvak v kombinaciji, naslednji dan pa v Postojni še državni posamični prvak, tam je postavil tudi novi slovenski rekord. Podrl je 731 kegljev. S tem rezultatom, ki je slovenski rekord in hkrati rekord kegljišča v Postojni, je Uroš Stoklas zasluženo osvojil, po sprintu in kombinaciji, še tretji letošnji naslov državnega prvaka.

Da dodamo rezultatu še malo konteksta - Urošev nov državni rekord le za sedem kegljev zaostaja za uradnim svetovnim rekordom, ki ga je postavil Čongor Baranj na SP 2021. Absolutno najboljši rezultat pa je dosegel Vilmoš Zavarko, na ligaški tekmi DP Italije – 771 kegljev. Uroš Stoklas s svojim državnim rekordom tako konkurira svetovni kegljaški eliti, in je kot vrhunski kegljač velik ponos Slovenije.

Čestitamo mu za te neverjetne dosežke in mu želimo še veliko uspehov v prihodnosti!

DONACIJA ZAŠČITNIH MASK

Izvajalci institucionalnega varstva so večinoma že prevzeli približno 220.000 zaščitnih mask, ki jih je 55 domovom za ostarele širom Slovenije, doniralo podjetje Apinature d.o.o.

"Zavedamo se, da je empatija do sočloveka še kako pomembna. V tem smislu sta ključnega pomena zdravje ter varnost starostnikov, obenem pa tudi kakovostna zaščitna oprema vseh zaposlenih," je povedal direktor podjetja, Zokky Zadravecz.

 

Ponosni sponzor 26. teka Petra Levca Skirca v Trzinu

Z veseljem sporočamo, da smo bili ponosni sponzor 26. teka Petra Levca Skirca v Trzinu, ki je del serije Gorenjska, moj planet! Tek, ki se je odvil v okolici Trzina, je privabil številne tekače in ljubitelje športa, ki so se podali na pot v imenu zdravega načina življenja in športnega duha.

Naša podpora tem tekom izhaja iz našega trajnega zavezanja k zdravemu življenjskemu slogu in podpori lokalnim skupnostim. Tek Petra Levca Skirca predstavlja odlično priložnost, da se združimo v podpori športnim dogodkom ter spodbujanju tekaške kulture in aktivnega življenjskega sloga.

Dogodek je bil poln navdušenja in energije, ki je zajela tako tekmovalce kot tudi gledalce ob progi. Čestitke vsem udeležencem za njihov trud in vztrajnost ter organizatorjem za odlično izpeljan dogodek.

Zahvaljujemo se organizatorjem za priložnost, da smo lahko del tega dogodka ter se že veselimo prihodnjih sodelovanj in podpori športnim ter družabnim dejavnostim v naši skupnosti.

 

Ponosni sponzorji 18. dm teka za ženske: nepozabni utrinki in zdravje na dosegu roke

Pretekli vikend se je zgodil že 18. dm tek za ženske, dogodek, ki združuje tisoče žensk po vsej Sloveniji v duhu zdravja, gibanja in solidarnosti. Kot ponosni sponzorji tega izjemnega dogodka smo bili navdušeni nad energijo, vztrajnostjo in pozitivnostjo vseh udeleženk.

Na naši stojnici so tekačice in obiskovalke lahko spoznale ter preizkusile široko paleto naših visokokakovostnih prehranskih dopolnil in izdelkov za izboljšanje zdravja.

Dermo in Flexi kolagen

Ti prehranski dopolnili podpirata zdravje kože in sklepov. Dermo kolagen izboljšuje elastičnost kože in zmanjšuje znake staranja, medtem ko Flexi kolagen krepi sklepe in spodbuja gibljivost.

Estado puro magnezij direkt in magnezij marino

Magnezij je ključnega pomena za pravilno delovanje mišic in živčevja. Naši magnezijevi izdelki pripomorejo k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti ter podpirajo normalno delovanje mišic.

Nivelflex krema in kapsule

Izdelka za izboljšanje gibljivosti in zdravje sklepov. Krema lajša bolečine in zmanjšuje vnetja, kapsule pa podpirajo regeneracijo in zdravje sklepov.

Apicol Jaleton in matični mleček

Naravna izdelka, ki krepita imunski sistem in zagotavljata energijo. Apicol Jaleton je bogat z vitamini in minerali, medtem ko matični mleček vsebuje edinstvene hranilne snovi, ki podpirajo splošno dobro počutje.

Orsovit vitamini za otroke

Posebej zasnovani vitamini za najmlajše, ki podpirajo zdrav razvoj in imunski sistem otrok. Orsovit vitamini so obogateni z bistvenimi hranili, ki so ključna za rast in zdravje otrok.

Poleg tega smo na naši stojnici pripravljali tudi osvežilne napitke z Derma kolagenom. Naša posebna priporočila so bila, da se Dermo kolagen najbolje ujema z ananasovim sokom, ki poleg izjemnega okusa ponuja tudi dodatne vitamine in antioksidante.

Naše prisotnosti in aktivnosti so bile deležne veliko pozitivnih odzivov, kar nas navdaja z veseljem in ponosom, da smo lahko del tako pomembnega dogodka.

Radi bi se zahvalili vsem ženskam, ki so se udeležile teka in s tem pokazale svojo zavezanost zdravju in aktivnemu življenjskemu slogu. Prav tako čestitke organizatorjem za odlično izvedbo teka in za nepozaben dogodek, ki nas je vse povezal.

Naša zaveza k podpori zdravja in dobrega počutja se s tem dogodkom ne konča. Veselimo se novih priložnosti, da vam ponudimo najboljše, kar narava in znanost lahko ponudita za vaše zdravje.

 

 

Donacija izdelkov za srečelov na zaključni prireditvi Vrtca Ledina

Z veseljem sporočamo, da smo prispevali k srečelovu na zaključni prireditvi Vrtca Ledina z donacijo izdelkov za otroke. Naš namen je bil podpreti vrtec pri njihovih prizadevanjih za ustvarjanje nepozabnega dogodka za najmlajše.

Veselili smo se, da so naši izdelki prispevali k veselju otrok in k uspešni izvedbi prireditve. Verjamemo, da so takšne aktivnosti pomembne za spodbujanje ustvarjalnosti, druženja in veselja med otroki.

Naša ekipa je bila ponosna, da je lahko sodelovala z vrtcem Ledina in prispevala k skupnosti. Upamo, da so otroci uživali v srečelovu in da so nagrade prinesle veliko nasmehov na njihove obraze.

Prijavite se in uživajte
prednost registriranih strank.

Registriran kupec prejme
-10% POPUST
za vse nakupe

Bi želeli popust ob naslednjem nakupu?

Prijavite se na naše e-novice in prejmite kupon za 10% popust pri naslednjem nakupu.

Prijavite se in uživajte
prednost registriranih strank.

Registriran kupec prejme
-10% POPUST
za vse nakupe

Bi želeli popust ob naslednjem nakupu?

Prijavite se na naše e-novice in prejmite kupon za 10% popust pri naslednjem nakupu.