KO PIČI KOMAR

Nadležni mrčes se pojavi ravno takrat, ko ni treba. Najbolj sitni so komarji! Kako jih odgnati na naraven način in kakšna je najbolj ustrezna nega kože po piku?

Deli s prijatelji:

Piki komarjev so neprijetni, saj na mestu vboda nastane rdečina in srbeča oteklina. Komarje lahko ukanimo z nekaterimi snovmi, ki se jim izogibajo že na daleč.

Kako na naraven način odgnati komarje?

  • Kava: imamo jo doma. Četudi je ne pijemo, jo imamo prihranjeno za čas obiskov. Na majhen krožnik posujte kavo (količina je navadno dve do tri velike žlice) in jo zažgite, da ustvarite dim. Žuželke imajo po večini zelo močno razvita čutila za vonj, prežgana kava pa jih odbija.
  • Česen: zmeljite nekaj strokov česna, zavrite jih v vodi, nato pa mešanico uporabite tako, da jo poškropite po prostoru.
  • Eterična olja: limone, limonske trave, žajblja, bazilike, sivke in rožmarina: eterična olje mnogih zelišč vsebujejo močne vonjave, ki jih insekti ne prenašajo. Vejice rožmarina lahko na manjšem krožničku zažgete (podobno, kot kavo) na mizo za goste pa postavite lonček omamno dišeče sivke, žajblja, bazilike ali limonske trave.
  • Naravna kozmetična sredstva, ki ne vsebujejo kemičnih sredstev, lahko nanašate direktno na kožo. Imajo človeku prijeten in osvežilen vonj po eteričnih oljih (limona, žajbelj, evkaliptus, bazilika), medtem ko obenem odganjajo komarje. Dober primer je na primer SPRAY CITROLEDUM FAMILY, s hialuronsko kislino, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju ustrezne stopnje hidracije, tonusa in elastičnosti kože.

Ko piči komar (in aloe vera).

Gel listov aloe vere ima veliko pozitivnih lastnosti za človeka, pogosto se uporablja v kremah in losjonih, odličen je za nego obremenjene kože. Ustvarja namreč zaščitni film, ki varuje kožo pred škodljivimi okoljskimi dejavniki.

Pred poletnimi meseci je gel te naravno negovalne rastline močno iskan, saj je njegova moč:

  • intenzivno vlažilna,
  • pomirjujoča,
  • spodbuja obnovo kože in
  • ima blažilni učinek.

V kolikor komarjev ne boste mogli popolnoma pregnati, poiščite losijon s pomirjujočimi sestavinami, kot so Aloe Vera, ognjič, slezenovec, kamilica, geranija, hialuronska kislina in naravna olja za nego razdražene kože po piku (CITROLEDUM FAMILY STICK). Izdelek naj bo dermatološko testiran, da ne draži kože in ne pušča mastnih sledov, koža pa bo po nanosu tudi nežno odišavljena.

Repelenti proti komarjem so vam na voljo tudi v naši trgovini.

Prijavite se in uživajte
prednost registriranih strank.

Registriran kupec prejme
-10% POPUST
za vse nakupe

Bi želeli popust ob naslednjem nakupu?

Prijavite se na naše e-novice in prejmite kupon za 10% popust pri naslednjem nakupu.

Prijavite se in uživajte
prednost registriranih strank.

Registriran kupec prejme
-10% POPUST
za vse nakupe

Bi želeli popust ob naslednjem nakupu?

Prijavite se na naše e-novice in prejmite kupon za 10% popust pri naslednjem nakupu.