Gripa in prehlad: naravne poti do zdravja

V zimskem obdobju je ključnega pomena učinkovita preventiva pred gripo in prehladom. Raziskujte naravne poti za preprečevanje in zdravljenje prehlada z uporabo vitamina C, propolisa, matičnega mlečka ter ameriškega slamnika.

Deli s prijatelji:

Prehlad in gripa sta pogosti respiratorni bolezni, ki ju povzročajo virusi. Čeprav sta podobni po simptomih, imata različne povzročitelje in značilnosti. Prehlad je običajno blažji, medtem ko gripa lahko povzroči hujše simptome in zaplete. Vendar pa se obe bolezni kažeta z vnetjem nosne sluznice, žrela in dihalnih poti, kar povzroča značilne simptome, kot so izcedek iz nosu, kašelj, vročina in utrujenost.

foto: pixabay.com
foto: pixabay.com

Da bi se učinkovito zaščitili pred gripo, je pomembno okrepiti svoj imunski sistem in upoštevati preventivne ukrepe. Prvi korak je zagotoviti zdrav način življenja, kar vključuje uravnoteženo prehrano, redno telesno aktivnost, dovolj spanja ter zmanjševanje stresa. Poleg tega pa lahko posežemo tudi po naravnih sredstvih, ki so znana po svojih imunsko-zaščitnih lastnostih.

 

VITAMIN C

Vitamin C je eden izmed najbolj priljubljenih vitaminov, ki pomaga okrepiti imunski sistem. Znano je, da ima antioksidativne lastnosti in spodbuja proizvodnjo belih krvnih celic, ki igrajo ključno vlogo v boju proti okužbam. Prisoten je v številnih živilih, kot so agrumi, jagode, paprike in brokoli. Redno uživanje živil bogatih z vitaminom C ali prehranskih dodatkov lahko pomaga zmanjšati tveganje za okužbo z gripo. Poleg tega svetujemo uporabo vitamina C kot prehranskoo dopolnilo za dodatno podporo imunskemu sistemu.

foto: pixabay.com
foto: pixabay.com

 

MATIČNI MLEČEK

Matični mleček je naravna snov, ki jo proizvajajo čebele in je znana po svojih številnih zdravilnih lastnostih. Vsebuje veliko hranil, vključno z vitaminom B, beljakovinami in minerali. Redno uživanje matičnega mlečka lahko prispeva k zmanjšanju tveganja za okužbo.

 

PROPOLIS

foto: unsplash.com
foto: unsplash.com

Propolis je naravna smola, ki jo čebele pridobivajo iz dreves in jo uporabljajo za zapolnitev razpok v panju. Ima izrazite protimikrobne lastnosti. V primeru vnetega grla vam svetujemo uporabo propolisa, saj njegove protimikrobne lastnosti lahko pomagajo zmanjšati vnetje in lajšati neprijetnosti v grlu.

AMERIŠKI SLAMNIK

Ameriški slamnik, znan tudi kot ehinaceja, je zelišče, ki se pogosto uporablja za krepitev imunskega sistema. Vsebuje aktivne sestavine, ki prispevajo k stimulaciji imunskega sistema na več načinov. Poleg tega ima tudi protivnetne lastnosti in tako pomaga zmanjšati resnost simptomov pri prehladu ali drugih okužbah dihal. Kljub temu je priporočljivo, da se pred začetkom uporabe ameriškega slamnika posvetujete z zdravnikom ali farmacevtom, še posebej, če jemljete druge zdravstvene pripravke ali imate kakršnekoli zdravstvene težave.

foto: unsplash.com
foto: unsplash.com

Kljub temu da se gripa in prehlad širita zlasti v hladnejših mesecih, lahko z naravnimi pristopi okrepimo svoj imunski sistem in zmanjšamo tveganje za okužbo. Vendar pa ne smemo pozabiti, da so individualne razlike ključnega pomena. Vsak organizem je edinstven, zato je vedno priporočljivo prisluhniti lastnemu telesu in se posvetovati z zdravnikom. S pravilno kombinacijo preventivnih ukrepov, zdravega življenjskega sloga ter strokovnega nasveta lahko stopimo korak naprej v boju proti prehladu in gripi ter ohranjamo svoje dobro počutje skozi vse letne čase.


Priporočamo vam Apicol!

Naravni izdelek Apicol SOS vsebuje edinstveno kombinacijo matičnega mlečka, propolisa, ameriškega slamnika in drugih naravnih sestavin, ki lahko pomagajo lajšati simptome gripe in prehlada ter pospešijo okrevanje. Dodatno priporočamo tudi uporabo matičnega mlečka Apicol Jalea Real in Apicol Jaleton, ki s svojo formulo, obogateno z ginsengom in vitaminom C, prispeva k zmanjševanju utrujenosti, spodbuja vitalnost ter podpira pravilno delovanje imunskega sistema. V primeru, da imate vneto grlo, pa vam svetujemo uporabo Apicol Gola Spray. Ta izdelek vsebuje kombinacijo janeža, propolisa in sladkega korena, ki pomirjajo žrelo in delujejo antibakterijsko, kar lahko prispeva k lajšanju neugodnih simptomov.

 

Prijavite se in uživajte
prednost registriranih strank.

Registriran kupec prejme
-10% POPUST
za vse nakupe

Bi želeli popust ob naslednjem nakupu?

Prijavite se na naše e-novice in prejmite kupon za 10% popust pri naslednjem nakupu.

Prijavite se in uživajte
prednost registriranih strank.

Registriran kupec prejme
-10% POPUST
za vse nakupe

Bi želeli popust ob naslednjem nakupu?

Prijavite se na naše e-novice in prejmite kupon za 10% popust pri naslednjem nakupu.