Green Emotion, z mladimi za lepši jutri

Mladi so prihodnost našega planeta in njegova usoda. Na njih stoji svet in jutrišnji dan. Pri tem pa sta aktivnost in zavedanje o pomembnosti okoljske trajnosti ključnega pomena

Deli s prijatelji:

Mladi so prihodnost našega planeta in njegova usoda. Na njih stoji svet in jutrišnji dan.  Pri tem pa sta aktivnost in zavedanje o pomembnosti okoljske trajnosti ključnega pomena. Skrb za okolje je pomembna ne le za ohranjanje naravnih virov in biodiverzitete, ampak tudi za zagotavljanje kakovostnega življenja prihodnjih generacij.

 

  Foto: Freepik.com  

 

Kako do čistejše prihodnosti?

Mladi imajo priložnost, da postanejo glas in gonilna sila sprememb v družbi. S svojo strastjo, kreativnostjo in zavzetostjo za trajnostno prihodnost lahko ustvarijo svet, v katerem bomo vsi lahko živeli ne le danes, temveč tudi jutri.

Prvi korak je ekološka zavestnost in pismenost ter izobraževanje na tem področju. Spremljanje aktualnih dogodkov in razumevanje njihovih posledic na prihodnost našega planeta sta ključna temelja za ekološko aktivnost in zagon večje skupine ljudi, ki si močno želi spremembe. Temu sledi tudi delovanje v smeri ekološke trajnosti in spoštovanja do okolja. Načinov kako mladi lahko sodelujejo je več - od sodelovanja v okoljskih organizacijah in gibanjih, do ustvarjanja kreativnih rešitev za okoljske izzive. Napredek pa se začne v domačem okolju in vsakdanjem življenju z zmanjšanjem porabe energije, trajnostno prehrano ter uporabo naravnih izdelkov namesto takih, ki okolju še dodatno škodujejo.

Foto: Freepik.com

 

 

Okolju prijaznejši izdelki

Zelo pogosta je že izmenjava nekaterih izdelkov za enkratno uporabo iz plastike za tiste iz bolj trajnostnih materialov.  Slamice za pitje, vrečke in steklenice se vse pogosteje kupujejo v leseni ali kovinski preobleki, ki zagotavlja daljšo obstojnost in možnost ponovne uporabe. Vse pogosteje pa se govori tudi o kemičnih čistilih in njihovem vplivu na okoljsko raznovrstnost pa tudi zdravje in počutje njihovih uporabnikov. Čistila, ki vsebujejo klor, amonijak, alkohol in ostale kemikalije pronicajo v tla ter zastrupljajo živa bitja in lokalne ekosisteme. V domačem okolju pa poleg neprijetnega vonja tudi škodujejo zdravju, saj dražijo čutila, dihalne poti in lahko sprožajo alergijske reakcije. K sreči se v spletni prodaji in lokalnih trgovinah pojavljajo tudi naravna čistila, ki zagotavljajo ustrezno odsotnost toksinov in alergenov, prijetno dišijo ter s tem manj obremenjujejo okolje in ljudi. Temeljijo na uporabi naravnih sestavin kot so izvlečki in eterična olja, ki niso invazivna po svoji kemijski sestavi ter s svojo učinkovitostjo ponujajo logično in prijaznejšo alternativo tradicionalnim kemičnim čistilom.

 

Čiščenje je lahko revolucija, ki prinaša varnost, trajnost in prihodnost. Pri izbiri teh pa vas lahko usmerja tudi znak Evropske unije za okoljsko odličnost Ecolabel, ki je osnovan na visokih evropskih kriterijih in potrošniku pomaga poiskati prave zelene izdelke.  Izdelki s certifikatom Ecolabel so trajnostni v svojem celotnem življenjskem ciklu, od surovin, pridelave pa do distribucije in odstranitve, so vzdržni in primernejši za reciklažo ter zmanjšujejo porabo energije in emisij CO2. Prispevajo pa tudi k okoljskemu razvoju na dolgi rok, saj spodbujajo napredek okolju prijaznega gospodarstva in podjetništva ter razvoj novih tehnologij.

 

Mladim je skrb za okolje še posebej pomembna. Z izbiro naravnih čistil lahko pokažete svojo zavezanost trajnostnemu načinu življenja in varovanju našega planeta. Svojim vrstnikom lahko postanete vzorniki in jih spodbudite, da tudi sami izberejo naravna čistila. Skupaj lahko ustvarimo pozitivno spremembo in se borimo proti onesnaževanju ter ohranjamo čisto in zdravo okolje za nas in prihodnje generacije.

 

 

 

 

Kako do naravnih čistil?

Za zadovoljitev vaših standardov vam v naši spletni trgovini Apinature ponujamo visoko učinkovita in okolju prijazna čistila Green Emotion iz pod rok vrhunskega proizvajalca Deco Industrie. Znamka Green Emotion je ena izmed redkih na slovenskem trgu, ki nosi znak za okolje Ecolabel in se lahko pohvali s trajnostjo, prijaznostjo do okolja ter ob vsem nudi tudi široko paleto vonjev, ki bodo osvežili vaš dom.

Izberi Green Emotion in naj bo lepši jutri že danes.

 

Izdelki z vsemi naštetimi lastnostmi so na voljo v naši spletni trgovini Apinature pod zavihkom Green Emotion ali pri pooblaščenih pogodbenih partnerjih!

Več o naravnih čistilih Green Emotion si preberite tudi na povezavi kjer se lahko tudi prijavite na nagradno igro ter tekmovanje vplivnežev Green Emotion ter se potegujete za nagrade v protivrednosti do 300 eur za nakup v trgovinah dm in Interspar.

 

 

Prijavite se in uživajte
prednost registriranih strank.

Registriran kupec prejme
-10% POPUST
za vse nakupe

Bi želeli popust ob naslednjem nakupu?

Prijavite se na naše e-novice in prejmite kupon za 10% popust pri naslednjem nakupu.

Prijavite se in uživajte
prednost registriranih strank.

Registriran kupec prejme
-10% POPUST
za vse nakupe

Bi želeli popust ob naslednjem nakupu?

Prijavite se na naše e-novice in prejmite kupon za 10% popust pri naslednjem nakupu.